DOORONTWIKKELING METHODIEK: GEEF ME DE 5

Aan de linkerkant van de foto staat onze stagiaire Karlin Meuldijk. Zij doet de opleiding Social Work aan het Saxion te Enschede en gaat zich de aankomende drie maanden richten op het verder ontwikkelen van de methode Geef me de vijf bij Alldrik.

Aan de andere kant van de foto staat Suzan Leunk. Zij is begeleider bij Alldrik en doet tevens de opleiding tot persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen. Zij heeft de picto’s een nieuw leven ingeblazen door vooral in de weekenden met de toenemende jeugd meer structuur aan te brengen. Deze vorm sluit aan bij de methode van Geef me de vijf. Geef me de vijf is een methode ontwikkelt door Colette de Bruin. Zij is een gedragsdeskundige op het gebied van autisme.

Karlin heeft op tweede paasdag (de dag van autisme) een lezing van Colette de Bruin bijgewoond en heeft hier veel inspiratie uitgehaald.

In de lezing ging het vooral over hoe autisme zich uit en hoe er mee om kan worden gegaan. Bij iemand die de aandoening autisme heeft komen woorden en zinnen in losse puzzelstukjes binnen en hebben ze tijd nodig om er een kloppend geheel van te maken. Door de woorden: wie, wat, waar, hoe en soms waarom te gebruiken kan het makkelijker worden deze puzzel kloppend te krijgen. Wij gaan hier als begeleiding bij helpen door onder andere gebruik te maken van de picto’s.