BAKKERIJ ALLDRIK

Vanochtend zijn we samen erg druk geweest. Jong en oud hebben de handen uit de mouwen gestoken om samen iets lekkers op tafel te zetten.

We zijn begonnen met het bakken van twee appeltaarten voor bij de thee vanmiddag. Dit was een heel proces; de jongsten leren veel van de oudsten die veel ervaring hebben met het bakken. Er zit veel samenwerking in de taarten!
Daarna zijn we begonnen met het bakken van de pannenkoeken voor tussen de middag. Ze werden rijkelijk belegd met appel, spek en eieren van eigen kippen. Wat een feest om dit samen te doen en wat hebben we er van genoten!

PROJECT BANKJE VAN START!

Bij Alldrik komen mensen van alle leeftijdsgroepen. Zij hebben elkaar veel te bieden. Onlangs zijn wij begonnen met een nieuw project: het oude bankje nieuw leven in blazen! Samen hebben deelnemers ervoor gezorgd dat het bankje weer opnieuw gebruikt kan worden. Dit is een onderdeel van het belevingspad (eerder al in het Alldrik nieuws geweest), hier kan men even tot rust komen en genieten van de bloementuin.

Er is voor een frisse nieuwe kleur gekozen en het bankje is geschuurd, geverfd en gelakt. Zie hier het klusteam in actie én het geweldige eindresultaat!

Boven het bankje hangt één van onze veelgebruikte lijfspreuken: ‘Als je haast hebt, ga dan eerst even zitten’!

ALLDRIK ERKENNING HBO-, JEUGD- & GEZINSPROFESSIONAL

Professionals die werken op HBO-niveau of hoger én werkzaamheden uitvoeren in het jeugddomein moeten zich vanaf 1 januari 2018 registreren bij het landelijk Kwaliteitsregister Jeugd (SK Jeugd).

Henk van der Giesen, directeur/eigenaar van Alldrik Zorgboerderij Markelo is als erkend HBO- Jeugd- en gezinsprofessional in dit register opgenomen (zie foto).

Dit is een certificering voor HBO-professionals die voldoen aan de eisen van vakbekwaamheid en volgens de norm van verantwoorde werktoedeling werkzaamheden verrichten binnen het jeugddomein met complexe problematiek.

OPENING’ NIEUWE ZITMAAIER

De ontwikkeling van onze deelnemers vraagt ook de leuke investeringen. Afgelopen week heeft Alldrik daarom een nieuwe zitmaaier gekocht om het gazon netjes bij te houden. Natuurlijk gaat dit gepaard met een heuse officiële opening van dit ‘speeltje’ en dit zorgde voor veel plezier onderling. Jong & oud vermaken zich samen met het lekkere weer van afgelopen weekend.

Het was aan niemand minder dan onze deelnemer en technisch expert Wim om het ‘lintje door te knippen’.

Benieuwd naar de zitmaaier of wat Alldrik doet? Kom gerust eens een kijkje nemen aan de Potdijk 16 in Markelo!

DOORONTWIKKELING METHODIEK: GEEF ME DE 5

Aan de linkerkant van de foto staat onze stagiaire Karlin Meuldijk. Zij doet de opleiding Social Work aan het Saxion te Enschede en gaat zich de aankomende drie maanden richten op het verder ontwikkelen van de methode Geef me de vijf bij Alldrik.

Aan de andere kant van de foto staat Suzan Leunk. Zij is begeleider bij Alldrik en doet tevens de opleiding tot persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen. Zij heeft de picto’s een nieuw leven ingeblazen door vooral in de weekenden met de toenemende jeugd meer structuur aan te brengen. Deze vorm sluit aan bij de methode van Geef me de vijf. Geef me de vijf is een methode ontwikkelt door Colette de Bruin. Zij is een gedragsdeskundige op het gebied van autisme.

Karlin heeft op tweede paasdag (de dag van autisme) een lezing van Colette de Bruin bijgewoond en heeft hier veel inspiratie uitgehaald.

In de lezing ging het vooral over hoe autisme zich uit en hoe er mee om kan worden gegaan. Bij iemand die de aandoening autisme heeft komen woorden en zinnen in losse puzzelstukjes binnen en hebben ze tijd nodig om er een kloppend geheel van te maken. Door de woorden: wie, wat, waar, hoe en soms waarom te gebruiken kan het makkelijker worden deze puzzel kloppend te krijgen. Wij gaan hier als begeleiding bij helpen door onder andere gebruik te maken van de picto’s.

PASEN BIJ ALLDRIK

Pasen: laat je inspireren! Zo ook bij Alldrik lieten wij ons inspireren. Pasen staat voor een nieuw perspectief, opstaan, opwekking, nieuwe toekomst …. en een nieuw begin!

Opstaan, in de geest van Pasen: in je eigen kracht gaan staan.

Afgelopen week heeft Alldrik een Paasactie gehouden met als prijs een zelfgemaakt paasbakje gemaakt door onze deelnemers. Pasen stond bij Alldrik de afgelopen twee weken centraal, waarbij verschillende paasbakjes door en voor de deelnemers zijn gemaakt en met de kinderen een heuze speurtocht naar beschilderde eieren is gedaan. Een combinatie van samen werken, samen op avontuur en samen creatief bezig zijn. Voor alle foto’s en informatie achter de actie, check: www.facebook.com/alldrikmarkelo of de Alldrik Markelo instagram!

BELEEF JEZELF OP ONS BELEVINGSPAD

De frisse wind houdt onze deelnemers niet tegen om het belevingspad te bewandelen. Bij dit pad staan een aantal levensvragen waarbij er wordt nagegaan wat de dromen op korte en lange termijn zijn en hoe wij als Alldrik kunnen helpen deze te bewerkstelligen. Het gaat niet alleen om dagbesteding, het gaat er juist om de kwaliteit van leven te vergroten doordat iedereen in zijn of haar kracht gaat staan. Info over doelgroepen en ons team, met zorg op maat voor iedereen: zie homepage.

WAAR GAAT JOUW REIS NAARTOE? WAT IS JOUW BRON VAN HET LEVEN?

In de zorg wordt er vaak blind gestaard op de plekken en tijd. Wij willen juist dat er altijd plek en tijd is voor iedereen, in de mate dat dat per persoon ook nodig is. Hiervoor is er zowel plek voor 1 op 1 begeleiding als groepsbegeleiding. Wij leggen u graag persoonlijk uit hoe wij voor u of iemand uit uw omgeving individueel maatwerk kunnen toepassen om gelukkig en ‘nuttig’ te kunnen zijn. Mail snel naar: info@alldrik.nl

NIET KIJKEN NAAR BELEMMERINGEN, KIJKEN NAAR KANSEN

KLUSTEAM IN ACTIE!

Twee deelnemers van het Alldrik team: Jan en Martin.
Samen actief met een mooie klus: de afwerking van een van de plekken voor logeeropvang.

Deelnemers van verschillende leeftijden en de wisselwerking tussen doelgroepen………..kenmerkend voor Alldrik en treffend in beeld!
Foto: ASS deelnemer Martin met als kernkwaliteit precisie, samen met Jan met uitval links en met know-how als kernkwaliteit, vullen elkaar prima aan.
Weten wat Alldrik voor u of een bekende kan betekenen? Op het gebied van individuele begeleiding, groepsbegeleiding, dagopvang en/of logeeropvang? Mail naar: info@alldrik.nl of bel gerust. Wij lichten u graag toe waar wij voor staan.