Workshop Manon van der Giesen bij Alldrik

Praktijkverbeterinterventie Talentherkenning

Goedemorgen,

Graag neem ik jullie even kort mee richting de nieuwe vervolgstap voor het project “talentontwikkeling” bij Alldrik. Na anderhalf jaar vooronderzoek, literatuuronderzoek & praktijkonderzoek vanuit de Master Social Work, ben ik de resultaten gaan delen in 2 bijeenkomsten met professionals, de organisatie en extern betrokkenen. Hierbij zijn er ontzettend veel nuttige en waardevolle gesprekken ontstaan, wat mede geleid heeft tot een nieuwe folder. Bekijk de folder hier: Flyer Talentontwikkeling. Tevens heeft dit geleid tot bruikbare nieuwe handelingskennis.

Zowel voor mijn opleiding als in het belang van Alldrik ben ik gisteren gestart met mijn praktijkverbeterinterventie, waarbij ik een workshop heb gegeven aan het team en vooraf een 0 meting heb gedaan. De komende 6 weken zullen wij met bijna 20 deelnemers de nieuwe inzichten toepassen en verder ontwikkelen. Hier hebben we onder andere gezamenlijk een praatplaat voor ontwikkeld  om motiverende gesprekstechnieken toe te passen en actiever bezig te gaan met talentherkenning vanuit de interne referentie van de cliënt. We vinden het belangrijk dat er eerst een vertrouwensband tussen professional en cliënt is voor deze stap gemaakt kan worden en we vinden het belangrijk dat de cliënt zelf eigenaar wordt van dit proces.

Heb je ook interesse in een workshop of lezing? Mail mij gerust via manon@alldrik.nl en dan kijken we samen naar de behoefte en de mogelijkheden. Alles in overleg!

Fijne dag gewenst en wie weet tot ziens.

Groeten,

Manon van der Giesen

Geplaatst in Blog.