Alldrik – Zorg mét persoonlijke aandacht

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

Alldrik biedt betrokken zorg op maat, voor iedereen! Exclusieve zorg door specialisatie,
talentontwikkeling en de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking: jong en oud.

Arcon Menselijke Maat heeft de score Geluksgericht werken bij Alldrik vastgesteld op 89%. Dit gebeurd door echt maatwerk en betrokken zorg. Een belangrijke pijler is talentontwikkeling, vanuit de Master Social Work, waarbij centraal staat: "wat wil je leren en waar ligt jouw kracht?". Met een deskundig, betrokken team bieden wij professionele dagbesteding, thuisbegeleiding (ambulante begeleiding) en logeren (kortdurend verblijf) op de zorgboerderij en bieden wij wonen en dagbesteding op de landvilla.

Het klanttevredenheidsonderzoek onder de deelnemers in 2019 gaf een gemiddelde score van een 8,6!

Elke dag zet ons team zich in om de intrinsieke motivatie van de deelnemers te mobiliseren, zodat zij zich optimaal veilig en begrepen voelen en zo kunnen ontwikkelen. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Alldrik en de projecten? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verstuurd en is niet bedoelt om te 'spammen', maar puur om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Wij vinden het leuk om dat met u te delen.

4.7
4,7 rating
4.7 van 5 sterren (gebaseerd op 11 reviews)
Uitstekend73%
Heel goed27%
Gemiddeld0%
Kan beter0%
Kan veel beter0%

Naar de review pagina

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, .

Facebook

Zo sterk als een matroos op onstuimige zee,
Want jij maakt een boel ellende dagelijks mee.
Niet iedereen kan jouw talent beschrijven of lezen,
Dat heeft zich door de jaren heen helaas wel bewezen.
Maar ik ga mij hard maken om jou iets te geven,
Waarbij jij niet hoeft te ontvangen, maar verder op kan leven.

- Manon van der Giesen, Locatiemanager Alldrik

De familie Van der Giesen is Alldrik begonnen, omdat zij zelf een zoon in het gezin hebben met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag die binnen geen enkele zorginstelling goed kon aarden. Hier is duidelijk geworden dat zorginstellingen voor een groot deel van de markt aanbod hebben, echter zit er een gat in de zorg waar geen passende oplossing en/of plek voor deze doelgroep blijkt te zijn. Dit zogenoemde ‘gat’ zijn mensen met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag. Vaak zijn zij verbaal erg sterk, maar is de combinatie van teveel prikkels en de door begeleiding vaak impliciete overvraging hen snel te veel. Alldrik wil een uitkomst bieden voor deze doelgroep, omdat deze doelgroep vaak in gesloten instellingen of zelfs TBS klinieken terecht komen. Dit zijn geen plekken waar deze doelgroep thuis hoort en vaak wordt het gedrag hier alleen maar erger. Deze mensen hebben letterlijk écht de persoonlijke aandacht, de rust, de duidelijkheid en een vast team binnen een prikkelarme omgeving nodig.

De visie van Alldrik is om de randvoorwaarden (vast team, prikkelarme omgeving, kleine groepen én talentgerelateerde dagbesteding) goed te creëren, om zo de innerlijke rust terug te vinden. Middels zorg op maat en persoonlijke aandacht wordt de ontwikkeling van talenten centraal gezet. Elk mens kan en heeft het recht zich te ontwikkelen en Alldrik helpt graag mee in dit proces. Dit proces gebeurt altijd vanuit Samen 100%, waarbij begeleiding ondersteunend is bij het deel dat er hulp nodig is, maar hetgeen wat zelf gedaan kan worden ook zelf door de persoon in kwestie gedaan wordt. Begeleiding is geen ‘baas’ én is geen ‘assistente’: hij of zij helpt te ondersteunen bij hetgeen nodig is om het in het leerproces eigen te maken.

Alldrik heeft de missie om mensen met veel verschillende beperkingen en leeftijden samen te brengen, zodat de onderlinge wisselwerking ervoor zorgt dat iedereen in zijn kracht gaat staan. Daarnaast wil Alldrik door Samen 100% ervoor zorgen dat mensen veel succeservaringen op doen en een duidelijke groeicurve laten zien. Het werk wordt niet overgenomen, maar wordt aangevuld middels aanwijzingen in het leerproces om te groeien naar zelfstandigheid. Op de zorgboerderij én op de landvilla zijn de volgende randvoorwaarden aanwezig:

- De landelijke plek en rijke natuur zorgen voor een prikkelarme omgeving.
- De gespecialiseerde en gecertificeerde begeleiding werkt vanuit dezelfde missie en methodieken, waardoor duidelijkheid, structuur en regelmaat een gegeven zijn.
- Een klein en overzichtelijk team met vertrouwde gezichten: geen continue wisselingen.
- Verscheidenheid in aanbod, helemaal op maat, zodat iedereen zijn eigen talent kan ontwikkelen.
- Familiegevoel en huiselijkheid, waarbij iedereen mag zijn zoals die is én wij open staan voor iedereen inclusief zijn of haar beperkingen.
- Een algemene plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten, om dagelijks te werken aan de persoonlijke en sociaal emotionele ontwikkeling.

Alldrik is geaccrediteerd zorgaanbieder van de 14 Twentse Gemeenten. Daarnaast levert zij ook zorg in PGB. Van Deventer tot Enschede komen de mensen bij Alldrik. Voor een overzicht van de deelnemers per gemeente, zie de pagina 'Vragen'. Onze locaties:

Alldrik Zorgboerderij zit in Markelo, Gemeente Hof van Twente.
Alldrik Landvilla zit in Bathmen, Gemeente Deventer.

Alldrik heeft een nieuwe website [juni 2019]

Na het harde werken door Attie en haar team van De Lijn (Hengelo) én Manon van der Giesen is er een nieuwe website ontstaan. Hiermee wil Alldrik zich duidelijker, breder en jonger positioneren. De website is interactief gemaakt met de plug-ins van Facebook, Youtube en Instagram. Vergeet ons vooral niet te volgen op deze kanalen!

Alldrik breidt uit met 2e locatie: Alldrik Landvilla te Bathmen [maart 2019]

Na hard werken is het de familie Van der Giesen gelukt: er is sinds begin maart 2019 een 2e locatie gekomen te Bathmen op een prachtige locatie. Deze landvilla is mooi gelegen en beschikt over ruim 4 Hectare grond. Met deze locatie wordt het aanbod aangevuld met ook wonen. Zie filmpje voor impressie!

NIEUW: Alldrik Youtube-kanaal! [januari 2019]

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, volg ons Youtube-kanaal en krijg een impressie van de locaties en de sfeer bij Alldrik: https://www.youtube.com/channel/UCBm3j52T8a8Zn4ZJNPxT9vg?view_as=subscriber

Geaccrediteerd Zorgpartner [november 2018]
Alldrik is door de aanbesteding heen en is daarom geaccrediteerd partner van de Gemeentes, middels een indicatie voor dagbesteding, kortdurend verblijf (logeren), ambulante begeleiding of wonen kan er contact worden opgenomen om te kijken naar de mogelijkheden bij één van de Alldrik locaties.

Geluksgericht werken & Menselijke Maat
Vanaf het begin heeft Alldrik de visie van Geluksgericht werken volgens de zelfbeschikkingstheorie van Deci & Ryan (1985) én de kracht van de Menselijke Maat hoog in het vaandel. Dit is door Arcon bij Alldrik beoordeelt met 89%.

‘In andere instellingen voelde ik mij een nummer, bij Alldrik voel ik mij als mens weer gezien’ E.G. Deelnemer

De zelfbeschikkingstheorie van Deci & Ryan (1985) heeft als visie dat Geluksgericht werken bereikt wordt door de focus op eigen regie van de cliënt in combinatie met talentontwikkeling en de sociale verbindingen. De gespecialiseerde begeleiding van Alldrik richt zich op samenhangende ondersteuning hiervan.

Geef me de 5
Daarnaast werkt Alldrik vanuit de Geef-Me-De-5-methodiek van Colette de Bruin, om de randvoorwaarden van duidelijkheid, regelmaat en structuur te waarborgen. Dagelijks wordt dit met de deelnemers toegepast middels een door Alldrik voorgestructureerd vragenlijstje, met als doel: een concrete dagindeling op maat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Triple C
Daarnaast werken de professionals van Alldrik volgens de Triple-C benadering, dat uitgaat van de eigen kracht en regie van de hulpbehoevende. Dit is met name gericht op de mensen met een lichtverstandelijke beperking en/of meervoudige complexe problematiek. Dit is de methodiek waarbij de gespecialiseerde begeleiding, vooruit lopend op taken en competenties, zich primair richt op de relatie, het vertrouwen en de onvoorwaardelijke cliëntondersteuning.

Het triple-C Behandelhuis.jpg