Alldrik landvilla

Alldrik heeft ook landvilla's, waaronder één speciaal gericht op mensen met een complexere hulpvraag. Deze plekken zijn prikkelarm en bieden veel verschillende mogelijkheden, zowel qua rust en veiligheid als voor herstel en (talent-) ontwikkeling met de ruimte hectare bos en weide eromheen. Hier word ook een stukje woonbegeleiding en individuele begeleiding vanuit kleinschaligheid daarbij opgepakt. Geheel vanuit rust, de Triple-C benadering en volledig op maat. De locaties zijn van de familie Van der Giesen en zijn ontstaan, omdat zij de missie hebben ook een menselijk bestaan te creëren voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek die vaak tussen het zogenoemde ‘wal en schip’ vallen. Voor hen wil Alldrik een oplossing bieden, waarin een team gespecialiseerde ondersteuners het gedrag wél goed verstaat en de passende begeleiding kan bieden. Ook hier werken we vanuit het Samen 100% principe en vult de begeleiding aan waar nodig. Alle specialistisch ondersteuners hebben jarenlange ervaring met de meeste complexere jongeren en volwassenen en weten goed aan te sluiten bij wat iemand écht nodig heeft en zien waar bepaalde gedragsproblematiek vandaan komt.

Het klanttevredenheidsonderzoek onder de deelnemers in 2019 gaf een gemiddelde score van een 8,6!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Alldrik in het algemeen en de projecten? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verstuurd en is niet bedoelt om te 'spammen', maar puur om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Wij vinden het leuk om dat met u te delen.

4.7
4,7 rating
4.7 van 5 sterren (gebaseerd op 11 reviews)
Uitstekend73%
Heel goed27%
Gemiddeld0%
Kan beter0%
Kan veel beter0%

Facebook

24 hours ago

Alldrik
ℤ𝕒𝕥𝕖𝕣𝕕𝕒𝕘! 🤹🏼‍♀️De zaterdag staat bij ons altijd geheel in het teken van de kids. We bieden dan kinderopvang, logeeropvang, vakantieopvang, dagbesteding & individuele begeleiding. Een dag met meerdere groepjes en begeleiders. Met elkaar zijn we aan het leren, genieten & ontwikkelen 😄 We gaan er weer wat moois van maken vandaag!P.S. Zowel vanuit gemeenten (wmo/jeugdwet), jeugdbescherming, PGB als WLZ kunnen de kids op onze Alldrik Zorgboerderij aansluiten 😃 Voor meer informatie mail manon@alldrik.nl en wie weet tot snel! ...
Bekijk op Facebook

2 days ago

Alldrik
𝗜𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗼𝘁𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 🔦🌻Elke week presenteren wij graag onze medewerkers aan jullie, zodat jullie ons team een beetje beter leren kennen! Dit is ook fijn in de keuze voor een plek als je nog zoekende bent naar dagbesteding, (ambulante) begeleiding of (logeer/vakantie/kinder)opvang 😊Allereerst: Suzan! 🌼Suzan is intussen al jaren een vast onderdeel van onze Alldrik Familie en heeft zich ontwikkeld tot Coördinerend Begeleider van de Alldrik Zorgboerderij & Persoonlijk Begeleider bij de Alldrik Landvilla. Suzan begeleidt op de zorgboerderij alle leeftijden en doelgroepen van 3 tot 93, zowel groep als individueel. Daarnaast werkt Suzan bij Alldrik Ambulant op zowel de jeugd als volwassenen. Een echte duizendpoot dus én vast onderdeel van onze Alldrik Feestcommissie met onze maandelijkse borrel 😃💚Suzan heeft zowel een diploma MBO 4 pedagogisch medewerker als MBO 4 persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Ook start zij binnenkort met haar deeltijd studie HBO Social Work 👩🏼‍🎓 Vragen aan Suzan? Stuur een PB of stel ze in de reacties! Mocht je een rondleiding willen bij de Alldrik Zorgboerderij laat zij graag onze mooie locatie aan jullie zien. Stuur daarvoor een mail naar suzan@alldrik.nl en hopelijk tot snel! 🌼 ...
Bekijk op Facebook

Alldrik Landvilla, voor jong volwassenen en volwassenen: van 18 – 45 jaar. Als "een familiehuis" met een wisselwerking tussen leeftijden en doelgroepen, dat kan bijdragen aan afwisseling, onderlinge hulp, groei en ontwikkeling. Doelgroepen voor Alldrik Landvilla:

* Lichtverstandelijke Beperking (LVB)
* Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
* Hechtingsproblematiek
* ADHD
* Burn-out/depressiviteit
* Complexe meervoudige problematiek (vaak in combinatie met bovenstaand), ook als er een extra zorgvraag is tot en met VG 07 al dan niet met meerzorg.

Exclusie: uitsluitingscriteria voor cliënten met - Zware en/of meervoudige lichamelijke problematiek - Diepe of ernstige zwakzinnigheid en zwaar verstandelijk beperkt - BOPZ maatregelen en die wettelijke vrijheidsbeperkende maatregelen nodig hebben (fixatie/separatie) - Dusdanige afhankelijkheid van lichamelijke zorg dat regelmatig voorbehouden handelingen uitgevoerd moeten worden. Alldrik heeft geen BIG of BIR geregistreerde medewerkers en biedt geen verpleging en gediplomeerde lichamelijke verzorging. - Niet Aangeboren Hersenletsel, Dementie, Parkinson, ernstige GGZ problematiek en indien sprake is van ernstige verwardheid, valgevaar en/of wegloopgedrag - Recente ernstige vormen van criminaliteit, recent gedetineerden, forensische zorg en verslavingsproblematiek.

Indien zelfredzaamheid dermate is afgenomen, dat het zorgaanbod van Alldrik niet langer toereikend is.

Bij bijzondere en hoge indicaties (afhankelijk van individuele informatie, doelgroep en complexiteit) of hierboven niet beschreven doelgroepen zullen we waar nodig in overleg treden over de benodigde zorgvraag.

Op de landvilla wordt er volledig aangesloten op de sociaal emotionele beleving van de deelnemer. Dit gebeurd met het accent op gevoel van thuis en veiligheid om de onvoorwaardelijke vertrouwensrelatie op de bouwen en bij het talent van de deelnemers aan te sluiten.
Op maat wordt er een programma gemaakt en per dag wordt gekeken naar het niveau waar iemand op kan functioneren. Langzaam proberen we de ontwikkeling door te maken naar een menswaardig en gelukkig bestaan. Bij relatief hogere indicaties wordt er vanuit 1-op-1-begeleiding contact gezocht met andere deelnemers, om de sociaal-emotionele ontwikkeling te waarborgen. Uiteindelijk wordt er gewerkt aan meerdere contactmomenten in de gezamenlijk keuken, huiskamer en bij binnen-en   buiten activiteiten. Zover het kan wordt er, zoals in een ‘normaal’ huishouden, gezamenlijk gegeten en gedronken in de pauze-momenten. Uiteindelijk is het doel om als een "familie" te functioneren en samen verantwoordelijkheden voor een huishouden op te pakken. Onderdeel van deze ‘familie’ is de huishond Luke. Luke biedt veiligheid, activiteit en een maatje. Zie foto's.

Vanuit een huiselijke sfeer als in een ‘normaal’ huishouden. Gezamenlijk met de begeleiding en de medebewoners wordt er een gezamenlijk systeem gecreëerd, waarbij mantelzorgers ook wekelijks een bijdrage leveren. Samen wordt er als een familie een zo mooi mogelijk leven gecreëerd, waarin iedereen zichzelf kan zijn en doet wat iemand wil en kan. Als een soort "familiehuis" wordt er gezamenlijk gewerkt aan een fijn sociaal klimaat en het vormen van een gezamenlijk systeem.