Alldrik heeft ook landvilla's, waaronder één speciaal gericht op mensen met een complexere hulpvraag. Deze plekken zijn prikkelarm en bieden veel verschillende mogelijkheden, zowel qua rust en veiligheid als voor herstel en (talent-) ontwikkeling met de ruimte hectare bos en weide eromheen. Hier word ook een stukje woonbegeleiding en individuele begeleiding vanuit kleinschaligheid daarbij opgepakt. Geheel vanuit rust, de Triple-C benadering en volledig op maat. De locaties zijn van de familie Van der Giesen en zijn ontstaan, omdat zij de missie hebben ook een menselijk bestaan te creëren voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek die vaak tussen het zogenoemde ‘wal en schip’ vallen. Voor hen wil Alldrik een oplossing bieden, waarin een team gespecialiseerde ondersteuners het gedrag wél goed verstaat en de passende begeleiding kan bieden. Ook hier werken we vanuit het Samen 100% principe en vult de begeleiding aan waar nodig. Alle specialistisch ondersteuners hebben jarenlange ervaring met de meeste complexere jongeren en volwassenen en weten goed aan te sluiten bij wat iemand écht nodig heeft en zien waar bepaalde gedragsproblematiek vandaan komt.
Het klanttevredenheidsonderzoek onder de deelnemers in 2019 gaf een gemiddelde score van een 8,6!
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Alldrik in het algemeen en de projecten? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt 4 keer per jaar verstuurd en is niet bedoelt om te 'spammen', maar puur om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Wij vinden het leuk om dat met u te delen.
4 months ago
5 months ago
-
‘Alldrik Zorgboerderij is een plek waar men zich met veel liefde en toewijding tot het uiterste inspant om iedere cliënt een, bij het individu passende, begeleiding te geven.’
Coby Titshof, Raadslid & Voormalig Wethouder
-
‘Fijne sfeer en mensen die verstand van hun vak hebben. Het maakt mij een stuk socialer. Ik krijg structuur en dat werd tijd.’
R.E. Deelnemer
-
‘Een mooie organisatie, waar ik als begeleider mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van deelnemers. Een fijne plek in een groene en rustige omgeving waar je jezelf kan zijn. De sfeer bij Alldrik voelt als één grote familie!’
Suzan Leunk, Persoonlijk Begeleider
-
‘Gezellige sfeer, de begeleiders zijn lief & gezellig en de dieren zijn leuk. De activiteiten zijn leuk en leerzaam om te doen. Het is lekker dichtbij alles met een mooi uitzicht.’
Sabine K. Deelnemer
-
‘Fantastisch! Ik krijg vrijheid, ik krijg vertrouwen en er is altijd iemand die met mij wilt praten: een luisterend oor. Onder controle, maar toch vrij. Het is gezellig en je kunt jezelf zijn.’
J.B. Deelnemer
-
‘Ik ben niet meer zo onrustig, omdat ik hier rustiger word.’
S.H. Deelnemer
-
‘In andere instellingen voelde ik mij een nummer, bij Alldrik voel ik mij als mens weer gezien’
E.G. Deelnemer
Alldrik Landvilla, voor jong volwassenen en volwassenen: van 18 – 45 jaar. Als "een familiehuis" met een wisselwerking tussen leeftijden en doelgroepen, dat kan bijdragen aan afwisseling, onderlinge hulp, groei en ontwikkeling. Doelgroepen voor Alldrik Landvilla:
* Lichtverstandelijke Beperking (LVB)
* Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
* Hechtingsproblematiek
* ADHD
* Burn-out/depressiviteit
* Complexe meervoudige problematiek (vaak in combinatie met bovenstaand), ook als er een extra zorgvraag is tot en met VG 07 al dan niet met meerzorg.
Exclusie: uitsluitingscriteria voor cliënten met - Zware en/of meervoudige lichamelijke problematiek - Diepe of ernstige zwakzinnigheid en zwaar verstandelijk beperkt - BOPZ maatregelen en die wettelijke vrijheidsbeperkende maatregelen nodig hebben (fixatie/separatie) - Dusdanige afhankelijkheid van lichamelijke zorg dat regelmatig voorbehouden handelingen uitgevoerd moeten worden. Alldrik heeft geen BIG of BIR geregistreerde medewerkers en biedt geen verpleging en gediplomeerde lichamelijke verzorging. - Niet Aangeboren Hersenletsel, Dementie, Parkinson, ernstige GGZ problematiek en indien sprake is van ernstige verwardheid, valgevaar en/of wegloopgedrag - Recente ernstige vormen van criminaliteit, recent gedetineerden, forensische zorg en verslavingsproblematiek.
Indien zelfredzaamheid dermate is afgenomen, dat het zorgaanbod van Alldrik niet langer toereikend is.
Bij bijzondere en hoge indicaties (afhankelijk van individuele informatie, doelgroep en complexiteit) of hierboven niet beschreven doelgroepen zullen we waar nodig in overleg treden over de benodigde zorgvraag.
Op de landvilla wordt er volledig aangesloten op de sociaal emotionele beleving van de deelnemer. Dit gebeurd met het accent op gevoel van thuis en veiligheid om de onvoorwaardelijke vertrouwensrelatie op de bouwen en bij het talent van de deelnemers aan te sluiten.
Op maat wordt er een programma gemaakt en per dag wordt gekeken naar het niveau waar iemand op kan functioneren. Langzaam proberen we de ontwikkeling door te maken naar een menswaardig en gelukkig bestaan. Bij relatief hogere indicaties wordt er vanuit 1-op-1-begeleiding contact gezocht met andere deelnemers, om de sociaal-emotionele ontwikkeling te waarborgen. Uiteindelijk wordt er gewerkt aan meerdere contactmomenten in de gezamenlijk keuken, huiskamer en bij binnen-en buiten activiteiten. Zover het kan wordt er, zoals in een ‘normaal’ huishouden, gezamenlijk gegeten en gedronken in de pauze-momenten. Uiteindelijk is het doel om als een "familie" te functioneren en samen verantwoordelijkheden voor een huishouden op te pakken. Onderdeel van deze ‘familie’ is de huishond Luke. Luke biedt veiligheid, activiteit en een maatje. Zie foto's.
Vanuit een huiselijke sfeer als in een ‘normaal’ huishouden. Gezamenlijk met de begeleiding en de medebewoners wordt er een gezamenlijk systeem gecreëerd, waarbij mantelzorgers ook wekelijks een bijdrage leveren. Samen wordt er als een familie een zo mooi mogelijk leven gecreëerd, waarin iedereen zichzelf kan zijn en doet wat iemand wil en kan. Als een soort "familiehuis" wordt er gezamenlijk gewerkt aan een fijn sociaal klimaat en het vormen van een gezamenlijk systeem.